- HOME - IKUTI BLOG INI - FACEBOOK

Assalamualaikum...

Kehidupan ini bagaikan satu putaran yang sentiasa bergerak, umpama matahari dan bulan. adakalahnya kita merasakan panas dan adakalanya kita merasakan dinginnya malam. Bahangan mentari itu mampu membuatkan kita teguh berdiri dengan kaki yang kian lenguh. Dingin malam pula akan memberikan kita kesegaran malam dalam menghadapi dugaan disiang hari. Banyak dugaan dalam kehidupan, oleh itu setiap dugaan yang kita lalui memerlukan setiap ketelitian dan langkahan yang berhati-hati. Biar kita melangkah meninggalkan keseronokan dunia demi untuk kebaikan alam abadi.Insya-Allah.
Md Asrul

Create your badge

Jumaat, 2 November 2007

serba sedikit tentang aku...

Nama diberi Muhammad Asrul Bin Ja'afar…21. panggil aku asrul, wan, ask, rol atau abg (sbb aku ni kembar)... nama adik kembar aku Muhammad Airul bin Ja'afar…21.. dah keje dah dia. Aku ni jenis yang suka mencari kawan-kawan baru dan nak jadikan kawan aku tu sebagai kawan sejati aku. Aku tgh cari kwn sejati dah jumpa cuma nak eratkan pertalian.. (harap2 dia kenal lah dirinya tu ek.. sekarang kat UPSI aku amik kos Bahasa Melayu (bc kat sni n jgn tny lagi tau)... Suka berkawan dengan kawan yang mengambil berat coz aku nak jenis yang suka mengambil berat.. (kwan2 yg ckplah), so kalau dah jadi kawan aku, kene bg tau sihat ke x?, dah mkn ke belum dll. Sebab kalau aku tak tanya kabar aku ni mula risau.. takut apa2 berlaku. Jenis yang setia pada kawan dan sanggup laukkan apa saja selagi aku mampu. Bagi aku Kawan lagi penting daripada pasangan sbb belum tentu kita boleh bertahan dengan pasangan kita. Kalau kawan sure boleh.

1 Comments:

Catat Ulasan

<< Home


Assalamualaikum

Dengan Nama ALLAH Yang Maha Pemurah Lagi Maha Pengasihani
Translate this page from Malaysian to the following language!

English French German Spain Italian Dutch

Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Widget edited by Anang

AsRuL @ YaGaMi LaiTo Search

Blog-blog aku :

AsRuL & YaGaMi LaiTo

Indah Islam Kerana Iman

Muzik Itu Duniaku


Blogger Help Templates Widgets SEO Tips
Blogger Help Templates Widgets SEO Tips


Blogger Trick
Blogger Trick


Blog Catalog
Mens Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Doa Penerang Hati Memulakan Bacaan

Ya Allah, bukakanlah ke atas kami hikmatMu dan limpahilah ke atas kami khazanah rahmatMu, wahai Tuhan Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang. Wahai Tuhanku, tambahkanlah ilmuku dan luaskanlah kefahamanku. Wahai Tuhanku, lapangkanlah dadaku dan mudahkanlah urusanku
Clicky Web Analytics Clicky