- HOME - IKUTI BLOG INI - FACEBOOK

Assalamualaikum...

Kehidupan ini bagaikan satu putaran yang sentiasa bergerak, umpama matahari dan bulan. adakalahnya kita merasakan panas dan adakalanya kita merasakan dinginnya malam. Bahangan mentari itu mampu membuatkan kita teguh berdiri dengan kaki yang kian lenguh. Dingin malam pula akan memberikan kita kesegaran malam dalam menghadapi dugaan disiang hari. Banyak dugaan dalam kehidupan, oleh itu setiap dugaan yang kita lalui memerlukan setiap ketelitian dan langkahan yang berhati-hati. Biar kita melangkah meninggalkan keseronokan dunia demi untuk kebaikan alam abadi.Insya-Allah.
Md Asrul

Create your badge

Rabu, 4 Februari 2009

Intan Suraya 13

INTAN SURAYA 13

Aku mendail nombor telefon Adibah aku. Akhirnya panggilan aku di angkat.

salam, Dib kau ada dikampung ke?

Ya. Kenapa?” jawab Adibah

Kenapa balik kampung tak bagi tahu aku. Kau ada masalah ke?” aku mendapatkan kepastian daripada Adibah.

Aku ada masalah. Lusa aku balik. Sekarang aku tengah dapatkan responden untuk tugasan kita. Ok lah, kita berbual nanti. Salam.” Adibah terus mematikan talian.

Dib, tunggu. Hello, hello!!!” belum sempat aku bertanya kabar keluarganya. Aku dapat rasakah Adibah mula mengasingkan dirinya daripada aku dan Khairul. Apa sebenarnya yang berlaku. Tiba-tiba Khairul menerpa aku daripada belakang.

Nah air kau, neslo ais kurang manis, lebih milo kurangkan nesface.” Suara khairul menerpa aku tidak aku hiraukan. Sebaliknya aku asyik memikirkan Adibah. Apa yang berlaku sebenarnya?

Wei, kenapa kau ni. Aku sergah kau macam tak ada perasaan saja. Kau ada masalah ke?” Khairul berasa pelik sebaik sahaja melihat raut wajah aku yang penuh dengan tanda Tanya.

Dib” jawab aku

Kenapa dengan Dib? Kau dah telefon Dib ke? Dia cakap apa?” bertubi-tubi soalan khairul. Aku tetap dia dan terus termenung.

wei, aku Tanya ni?” sergah khairul sekali lagi membuatkan menunggan aku terhenti.

cakap perlahan-lahan boleh? Aku bukanya pekak!!” aku berkerut dahi.

aku pula yang disalahkan. Bukanya tadi aku dah cakap dengan kesopanan dan kesantunan bahasa ke? Kau yang tak dengan. Termenung memanjang. Kenapa?” suara sinis khairul seolah-olah marah kepada aku.

sorry, aku tengah fakir. Tadi aku telefon Dib. Tapi dia seolah-olah mahu menggelakkan diri daripada kita. Apa masalah yang dia hadapi sebenarnya? Aku pelik la” aku bercakap panjang.

ooo..pasal itu. Aku ingatkan apa tadi” khairul menghulurkan air neslo yang dibungkus sambil menghidup bungkusan air milo ais dengan menggunakan straw.

dia ada masalahla. Orang perempuan kalau ada masalah jangan dikacau. Kalau kacau juga, yang parahnya kita. Makin besar masalahnya. Buat masa sekarang kita jangan ganggu dia. Kita siapkan tugasan sudah.” Kata-kata khairul ada betulnya. Biarlah Adibah menyelesaikan masalahnya. Jam ditangan baru sahaja menunjukkan pukul 3.30 petang. Aku dan khairul memulakan langkah menuju ke perpustakaan sambil meminum bungkusan air yang dibeli oleh Khairul.

0 Comments:

Catat Ulasan

<< Home


Assalamualaikum

Dengan Nama ALLAH Yang Maha Pemurah Lagi Maha Pengasihani
Translate this page from Malaysian to the following language!

English French German Spain Italian Dutch

Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Widget edited by Anang

AsRuL @ YaGaMi LaiTo Search

Blog-blog aku :

AsRuL & YaGaMi LaiTo

Indah Islam Kerana Iman

Muzik Itu Duniaku


Blogger Help Templates Widgets SEO Tips
Blogger Help Templates Widgets SEO Tips


Blogger Trick
Blogger Trick


Blog Catalog
Mens Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Doa Penerang Hati Memulakan Bacaan

Ya Allah, bukakanlah ke atas kami hikmatMu dan limpahilah ke atas kami khazanah rahmatMu, wahai Tuhan Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang. Wahai Tuhanku, tambahkanlah ilmuku dan luaskanlah kefahamanku. Wahai Tuhanku, lapangkanlah dadaku dan mudahkanlah urusanku
Clicky Web Analytics Clicky