- HOME - IKUTI BLOG INI - FACEBOOK

Assalamualaikum...

Kehidupan ini bagaikan satu putaran yang sentiasa bergerak, umpama matahari dan bulan. adakalahnya kita merasakan panas dan adakalanya kita merasakan dinginnya malam. Bahangan mentari itu mampu membuatkan kita teguh berdiri dengan kaki yang kian lenguh. Dingin malam pula akan memberikan kita kesegaran malam dalam menghadapi dugaan disiang hari. Banyak dugaan dalam kehidupan, oleh itu setiap dugaan yang kita lalui memerlukan setiap ketelitian dan langkahan yang berhati-hati. Biar kita melangkah meninggalkan keseronokan dunia demi untuk kebaikan alam abadi.Insya-Allah.
Md Asrul

Create your badge

Sabtu, 14 Februari 2009

Hai Hari Kekasih!!!

Salam Sejahtera dan Selamat pagi semuannya..

masa aku tulis artikel nie, adalah ari sabtu bersamaan 14 feb 2009 pada kol 11.20 pagi.. alah benda ni dh banyak kali diperkatakan dan diperdebatkan tapi masih lagi dibuat.. macam undang2 di malaysia, manusia membuat undang2 untuk dilanggar dan disaman. fikir2lah sendiri..

cakap pasal hari kekasih ni lebih baik jgn sambut..haram lah hukumya.. sepatutnya kalau korang sayang dan kasihkan seseorang tak kira lah pada pemeli ke atau someone, xde namanya hari kekasih. nak taw sebab pe. coz hari kekasih nie menunjukkan bahawa hari tu je korang saya diorang dan care sangat2. bagi aku erti kasih dan cinta itu lebih meluas dan berpanjangan..hahaha..kan dah keluar ayat-ayat jiwag..ahaks..

mcm ni lah..kalau ko sayang dan cintakan seseorang, bagi kau setiap hari dan masa adalah hari kekasih dan itulah namanya kasih yang suci.. ni tak, korang sambut hari kekasih sama2 dengan orang yang bukan islam..malam orang islam pon sambut juga..korang kalau nak buat sesuatu fikir dlu dan kaji dlu..sebab apa dia orang sambut..ini ada kaitan dengan agama kritian dan jesus...lebih baik baca dan minta pendapat daripada orang yang berpengalaman. jgn asyik ikut orang len dan sambut jew..aku yankin, korang sume dh pandai fikir kan,,,insyaAllah..


sumber lanjut:

http://www.angelfire.com/pro/sembahyang/downloads/murtad.pdf

0 Comments:

Catat Ulasan

<< Home


Assalamualaikum

Dengan Nama ALLAH Yang Maha Pemurah Lagi Maha Pengasihani
Translate this page from Malaysian to the following language!

English French German Spain Italian Dutch

Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Widget edited by Anang

AsRuL @ YaGaMi LaiTo Search

Blog-blog aku :

AsRuL & YaGaMi LaiTo

Indah Islam Kerana Iman

Muzik Itu Duniaku


Blogger Help Templates Widgets SEO Tips
Blogger Help Templates Widgets SEO Tips


Blogger Trick
Blogger Trick


Blog Catalog
Mens Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Doa Penerang Hati Memulakan Bacaan

Ya Allah, bukakanlah ke atas kami hikmatMu dan limpahilah ke atas kami khazanah rahmatMu, wahai Tuhan Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang. Wahai Tuhanku, tambahkanlah ilmuku dan luaskanlah kefahamanku. Wahai Tuhanku, lapangkanlah dadaku dan mudahkanlah urusanku
Clicky Web Analytics Clicky