- HOME - IKUTI BLOG INI - FACEBOOK

Assalamualaikum...

Kehidupan ini bagaikan satu putaran yang sentiasa bergerak, umpama matahari dan bulan. adakalahnya kita merasakan panas dan adakalanya kita merasakan dinginnya malam. Bahangan mentari itu mampu membuatkan kita teguh berdiri dengan kaki yang kian lenguh. Dingin malam pula akan memberikan kita kesegaran malam dalam menghadapi dugaan disiang hari. Banyak dugaan dalam kehidupan, oleh itu setiap dugaan yang kita lalui memerlukan setiap ketelitian dan langkahan yang berhati-hati. Biar kita melangkah meninggalkan keseronokan dunia demi untuk kebaikan alam abadi.Insya-Allah.
Md Asrul

Create your badge

Selasa, 12 Oktober 2010

Salam semuanya

Salam kerinduan semua..maaf sudah lama tidak menghadirkan diri dalam ruangan blog...blog ini sudah mati beberapa bulan yang lalu dek kerana kesibukan hal2 duaniawi yang tidak akan pernah berkesudahan dan akhirnya akan membawa kepada kebosanan...

Tatkala ada yang menanti pasti yang muncul akan pergi....saat tanggal 10 oktober menjadi bualan mansuia kononnya tarikh keramat yang baik, ada sahaja perkara yang berlaku. baik buruk semuanya dugaan Allah..

tidak lepas juga kepada sesiapa yang sedar akan sesuatu tarikh..mereka semakin dekat kepada ajal. ye kita tidak tahu bilakah ajal kita, tapi adakah anda semua sedar semakin jauh kita belaya meredah hari2 ini, semakin dekat dengan ajal kita.

samalah kita renunangkan dan fikirkan...

0 Comments:

Catat Ulasan

<< Home


Assalamualaikum

Dengan Nama ALLAH Yang Maha Pemurah Lagi Maha Pengasihani
Translate this page from Malaysian to the following language!

English French German Spain Italian Dutch

Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Widget edited by Anang

AsRuL @ YaGaMi LaiTo Search

Blog-blog aku :

AsRuL & YaGaMi LaiTo

Indah Islam Kerana Iman

Muzik Itu Duniaku


Blogger Help Templates Widgets SEO Tips
Blogger Help Templates Widgets SEO Tips


Blogger Trick
Blogger Trick


Blog Catalog
Mens Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Doa Penerang Hati Memulakan Bacaan

Ya Allah, bukakanlah ke atas kami hikmatMu dan limpahilah ke atas kami khazanah rahmatMu, wahai Tuhan Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang. Wahai Tuhanku, tambahkanlah ilmuku dan luaskanlah kefahamanku. Wahai Tuhanku, lapangkanlah dadaku dan mudahkanlah urusanku
Clicky Web Analytics Clicky