- HOME - IKUTI BLOG INI - FACEBOOK

Assalamualaikum...

Kehidupan ini bagaikan satu putaran yang sentiasa bergerak, umpama matahari dan bulan. adakalahnya kita merasakan panas dan adakalanya kita merasakan dinginnya malam. Bahangan mentari itu mampu membuatkan kita teguh berdiri dengan kaki yang kian lenguh. Dingin malam pula akan memberikan kita kesegaran malam dalam menghadapi dugaan disiang hari. Banyak dugaan dalam kehidupan, oleh itu setiap dugaan yang kita lalui memerlukan setiap ketelitian dan langkahan yang berhati-hati. Biar kita melangkah meninggalkan keseronokan dunia demi untuk kebaikan alam abadi.Insya-Allah.
Md Asrul

Create your badge

Ahad, 5 April 2009

Warkah Terakhir Sofea

WARKAH TERAKHIR SOFEA

Saya minta maaf. Hasil daripada pemeriksaan yang telah dijalankan. Saya dapati awak menghidap penyakit barah darah iaitu leukemia jelas Dr. Shida dengan nada yang menyedihkan. Wajahnya memandang tepat ke arah Sofea, gadis awal usia 22 tahun itu. Sofea tergamam, terkaku dan terkejut dengan apa yang dikatakan oleh Dr. Shida kepadanya. Wajahnya seakan-akan bisu dengan tanpa nada. Dr. Shida seorang Doktor yang pakar dalam bidang perubatan hematologi iaitu berkaitan dengan darah. Hatinya terpaksa ditebalkan dan dicekalkan untuk memberikan berita itu kepada setiap pesakitnya.

Barah darah, doktor??? Leukimia?Sofea mengulangi kata-kata Dr. Shida dengan nada yang meminta kepastian. Wajahnya memberikan banyak persoalan yang sukar untuk dijawab oleh Dr. shida. Tangan yang diletakkan diatas ribanya, digenggam sekuat-kuatnya untuk menahan penantian kepastian jawapan daripada Dr. Shida. Hatinya sedih bercampur gusar dengan kata-kata Dr. Shida sebentar tadi.

 • Klik Sini Untuk Cerita Penuh

 • 0 Comments:

  Catat Ulasan

  << Home


  Assalamualaikum

  Dengan Nama ALLAH Yang Maha Pemurah Lagi Maha Pengasihani
  Translate this page from Malaysian to the following language!

  English French German Spain Italian Dutch

  Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

  Widget edited by Anang

  AsRuL @ YaGaMi LaiTo Search

  Blog-blog aku :

  AsRuL & YaGaMi LaiTo

  Indah Islam Kerana Iman

  Muzik Itu Duniaku


  Blogger Help Templates Widgets SEO Tips
  Blogger Help Templates Widgets SEO Tips


  Blogger Trick
  Blogger Trick


  Blog Catalog
  Mens Blogs - BlogCatalog Blog Directory

  Doa Penerang Hati Memulakan Bacaan

  Ya Allah, bukakanlah ke atas kami hikmatMu dan limpahilah ke atas kami khazanah rahmatMu, wahai Tuhan Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang. Wahai Tuhanku, tambahkanlah ilmuku dan luaskanlah kefahamanku. Wahai Tuhanku, lapangkanlah dadaku dan mudahkanlah urusanku
  Clicky Web Analytics Clicky