- HOME - IKUTI BLOG INI - FACEBOOK

Assalamualaikum...

Kehidupan ini bagaikan satu putaran yang sentiasa bergerak, umpama matahari dan bulan. adakalahnya kita merasakan panas dan adakalanya kita merasakan dinginnya malam. Bahangan mentari itu mampu membuatkan kita teguh berdiri dengan kaki yang kian lenguh. Dingin malam pula akan memberikan kita kesegaran malam dalam menghadapi dugaan disiang hari. Banyak dugaan dalam kehidupan, oleh itu setiap dugaan yang kita lalui memerlukan setiap ketelitian dan langkahan yang berhati-hati. Biar kita melangkah meninggalkan keseronokan dunia demi untuk kebaikan alam abadi.Insya-Allah.
Md Asrul

Create your badge

Selasa, 1 Julai 2008

saje je ni...

aku nak cerita kisah aku yang tak seberapa ni lah ye...
aku ada kenal seorang awek, nama dia is sailah...aku suka kat dia bukan kerana rupa, tapi kerana sikap dia.. aku lom jumpa dia, aku dh jatuh hati kat dia.. diri dia semuanya telah diceritakan oleh teman2 rapanya termasuk adik aku.. aku mula jatuh hati dengan dia disebabkan perangai dia..

keesokkannya satu tempat krja tahu yang aku suka dia.. jantyung aku berdebar2 bila berjumpa dengan dia buat kali pertama.. ini tidak aku rasakan sebelum ini.. setelah berkenalan dan puas aku mendekatinya aku tidak berjaya... dia cakap kepada aku yang dia bakal bertunang dengan kawan baik dia.. sebak dan kecewa sangat2 bila hati ini mulai mencintai dia. namun aku redha.. aku masih mencintainya hingga akhir ini dan masih berharap.. dia akah bertunang tahun depan.. kawan2 cakap dia baru tunang bukan kawen pon.. tapi aku tak nak jadi perampas.. aku redha dan aku ucapkan tahniah kepada dia.. itu lah kisah yang aku ringkaskan..uuwaaaa... sedih ar..

0 Comments:

Catat Ulasan

<< Home


Assalamualaikum

Dengan Nama ALLAH Yang Maha Pemurah Lagi Maha Pengasihani
Translate this page from Malaysian to the following language!

English French German Spain Italian Dutch

Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Widget edited by Anang

AsRuL @ YaGaMi LaiTo Search

Blog-blog aku :

AsRuL & YaGaMi LaiTo

Indah Islam Kerana Iman

Muzik Itu Duniaku


Blogger Help Templates Widgets SEO Tips
Blogger Help Templates Widgets SEO Tips


Blogger Trick
Blogger Trick


Blog Catalog
Mens Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Doa Penerang Hati Memulakan Bacaan

Ya Allah, bukakanlah ke atas kami hikmatMu dan limpahilah ke atas kami khazanah rahmatMu, wahai Tuhan Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang. Wahai Tuhanku, tambahkanlah ilmuku dan luaskanlah kefahamanku. Wahai Tuhanku, lapangkanlah dadaku dan mudahkanlah urusanku
Clicky Web Analytics Clicky