- HOME - IKUTI BLOG INI - FACEBOOK

Assalamualaikum...

Kehidupan ini bagaikan satu putaran yang sentiasa bergerak, umpama matahari dan bulan. adakalahnya kita merasakan panas dan adakalanya kita merasakan dinginnya malam. Bahangan mentari itu mampu membuatkan kita teguh berdiri dengan kaki yang kian lenguh. Dingin malam pula akan memberikan kita kesegaran malam dalam menghadapi dugaan disiang hari. Banyak dugaan dalam kehidupan, oleh itu setiap dugaan yang kita lalui memerlukan setiap ketelitian dan langkahan yang berhati-hati. Biar kita melangkah meninggalkan keseronokan dunia demi untuk kebaikan alam abadi.Insya-Allah.
Md Asrul

Create your badge

Jumaat, 24 April 2009

Intan Suraya 17 : Deretan Tiga Bintang

Intan Suraya 17 : Deretan Tiga Bintang


Luluh jiwa ini bagai dinila air biru, tatkala mendapat panggilan daripada Khairul aku terus bergegas ke hospital. Berat kaki melangkah pergi meninggalkan Intan, tapi berkat kesabaran dan faham akan perasaan dan situasi aku, dia mengizinkan tanpa banyak pinta. Hanya tuhan sahaja yang tahu aku terikat dengan tali tergantung. Ditiup angin ke kiri dan ke kanan tanpa memberi arah yang sesuai dan meyakinkan. Raut-raut kegusaran dalam wajah aku kian bertandang, kegelisahan menjadikan reroma badanku kian menegang, mencengkam salutan daging yang membaluti tulang temulang. Benak aku kian terpancar seribu persoalan dan persimpangan tanpa sempadan.


Jasadku sudah terpacul di hadapan pintu masuk ke hospital, kaki berat melangkah. Ada kuasa yang mengawal langkahku. Genggaman erat aku tempiaskan pada lengan yang digagahkan walaupun lenguh sendi-sendi.


“Man!!!” terpacul satu suara yang melempang angin ke telingaku. Bebola Mata yang menatap lantai mamar putih pintu masuk hospital, digerakkan menghadap ke hadapan. Tersentap dan terkemam bibir aku melihat khairul berlari-lari anak menuju ke muka pintu.


0 Comments:

Catat Ulasan

<< Home


Assalamualaikum

Dengan Nama ALLAH Yang Maha Pemurah Lagi Maha Pengasihani
Translate this page from Malaysian to the following language!

English French German Spain Italian Dutch

Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Widget edited by Anang

AsRuL @ YaGaMi LaiTo Search

Blog-blog aku :

AsRuL & YaGaMi LaiTo

Indah Islam Kerana Iman

Muzik Itu Duniaku


Blogger Help Templates Widgets SEO Tips
Blogger Help Templates Widgets SEO Tips


Blogger Trick
Blogger Trick


Blog Catalog
Mens Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Doa Penerang Hati Memulakan Bacaan

Ya Allah, bukakanlah ke atas kami hikmatMu dan limpahilah ke atas kami khazanah rahmatMu, wahai Tuhan Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang. Wahai Tuhanku, tambahkanlah ilmuku dan luaskanlah kefahamanku. Wahai Tuhanku, lapangkanlah dadaku dan mudahkanlah urusanku
Clicky Web Analytics Clicky