- HOME - IKUTI BLOG INI - FACEBOOK

Assalamualaikum...

Kehidupan ini bagaikan satu putaran yang sentiasa bergerak, umpama matahari dan bulan. adakalahnya kita merasakan panas dan adakalanya kita merasakan dinginnya malam. Bahangan mentari itu mampu membuatkan kita teguh berdiri dengan kaki yang kian lenguh. Dingin malam pula akan memberikan kita kesegaran malam dalam menghadapi dugaan disiang hari. Banyak dugaan dalam kehidupan, oleh itu setiap dugaan yang kita lalui memerlukan setiap ketelitian dan langkahan yang berhati-hati. Biar kita melangkah meninggalkan keseronokan dunia demi untuk kebaikan alam abadi.Insya-Allah.
Md Asrul

Create your badge

Isnin, 16 November 2009

Cerita dari mimpiku!!!


Assalamualaikum semuanya,

lama sudah aku tidak bercerita tentang kisah ku diruangan ini. beberapa hari lalu aku bermimpi, namun mimpiku ini aneh. adakah ianya benar2 berlaku atau hanya mainan tidur. aku mula sedar, banyak hikmahnya dalam mimpi itu, lalu aku coretkan cerita ini ke dalam semua cerpen yang aku beri nama AKU TIDAK MAHU MATI.

"Aku tak mahu mati, tapi aku terpaksa mati" Itulah kata-kata yang sesuai dengan cerita ini. kita tidak bersedia untuk mati? tapi kenapa kita tidak bersedia? semuanya ada di cerita itu. ambilah pengajarannya dan buanglah apa yang tidak baik. banyak kontranya dalam cerita ini.

AKU TAK MAHU MATI

3 Comments:

Catat Ulasan

<< Home


Assalamualaikum

Dengan Nama ALLAH Yang Maha Pemurah Lagi Maha Pengasihani
Translate this page from Malaysian to the following language!

English French German Spain Italian Dutch

Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Widget edited by Anang

AsRuL @ YaGaMi LaiTo Search

Blog-blog aku :

AsRuL & YaGaMi LaiTo

Indah Islam Kerana Iman

Muzik Itu Duniaku


Blogger Help Templates Widgets SEO Tips
Blogger Help Templates Widgets SEO Tips


Blogger Trick
Blogger Trick


Blog Catalog
Mens Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Doa Penerang Hati Memulakan Bacaan

Ya Allah, bukakanlah ke atas kami hikmatMu dan limpahilah ke atas kami khazanah rahmatMu, wahai Tuhan Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang. Wahai Tuhanku, tambahkanlah ilmuku dan luaskanlah kefahamanku. Wahai Tuhanku, lapangkanlah dadaku dan mudahkanlah urusanku
Clicky Web Analytics Clicky